İki Katlı Çelik Villalar Hakkında Her Şey

Günümüzde birçok farklı ev modeli bulunmaktadır. Çelik villa modelleri de bunlardan biridir. Çelik villalar hızlı inşa edilen, klasik mimari kuralların dışına çıkan ve gelişmiş inşaat teknikleri ile üretilen yapılardır. Depreme oldukça dayanıklı olan bu yapıların duvar panelleri, çatı sistemi, diğer kapama ve kaplama sistemleri çelikten ya da çelikle entegre edilebilecek malzemelerden yapılmaktadır. Bundan dolayı çelik villalar oldukça sağlamdır.

Taşıyıcı duvarları çelik profilden oluşturulan bu yapılar, döşeme ve çatı panellerinin gerekli ankraj kurallarına göre birleştirilmesi ile oluşmaktadır. Hafif çelik taşıyıcı sisteme sahip olan bu çelik villalar için kullanılan çelik profiller, galvanize sıcak daldırma teknolojisi ile üretilen sıcak hadde rulo galvaniz saclardan şekillendirilerek üretilmektedir.

Çelik Villaların Özellikleri Nelerdir?

Çelik villa özellikleri oldukça fazladır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bu yapının öne çıkan özellikleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.      Zemin kısmına fazla yük binmediği ve dengeli inşa edildiği için oldukça güvenilirdir,

2.      Oluşabilecek doğal afetlere karşı oldukça dayanıklıdır,

3.      Korozyona karşı dayanıklı olan bu yapı oldukça uzun ömürlüdür,

4.      Çelikten üretilen duvarlarda çatlama ya da küflenme görülmemektedir,

5.      Kısa süre içerisinde inşa edilebilir,

6.      Mevsim şartlarına uygun ortam sağlar,

7.      Gelişmiş mühendis teknolojisi ile üretilir,

8.      Ses ve ısı yalıtımı yapılabilir,

9.      Farklı estetik görünümlere sahiptir,

10.  Kolay şekilde tamir edilir ve yapısında farklı malzemeler kullanılabilir.

Çelik Villa Modelleri Nelerdir? 

Çeliğin esnek olması nedeniyle bu villa modellerinin skalası oldukça geniştir. Modern yapıları ile dikkat çeken bu yapıların görünümü isteğe bağlı şekilde değiştirilebilmektedir. Çelikten yapılabilecek villa modelleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.      Tek katlı çelik villa,

2.      Çift katlı çelik villa,

3.      Bungalov tarzı çelik villa,

4.      Modern çelik villa,

5.      Ağır çelik villa.

Çelik villa modelleri müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak çizilmektedir. Hafif çelik villa olarak da bilinen çelik villa modelleri tasarım ve dekorasyon kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır. Model seçiminde isterseniz mimarların benzersiz olarak tasarladığı projelerden birini de seçebilir ya da kendi isteklerinizi belirterek sıfırdan özgün bir tasarım çizdirebilirsiniz.

Tasarım için kolaylık ve esneklik sağlayan çelik yapı villalar, sınırsız modellerin yanı sıra her türlü mimari yapıya uyum sağlamaktadır. Modern ve gelenekse çizimlerle kalmayıp farklı kültürlere ait yapı çeşitleri de çelik villa modelleriyle elde edilebilmektedir. Çelik villalar gelişmiş iç dizayn ve dış cephe teknolojileri ile estetik bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Çelik villa yapı sistemlerinde sürecin hızlanmasını ve dizaynın esnek olmasını sağlayan temek mantık ise ön üretimdir.

Çelik Villaların Avantajları Nelerdir? 

Çelik villalar son derece dayanıklı ve sağlamdır. Özellikle depreme karşı dayanıklı oldukları için sıklıkla tercih edilmektedirler. Ayrıca bu yapılar saf çelikten üretildiği için uzun ömürlü kullanış sunmaktadır. Çelik villalarda herhangi bir yıpranma ya da çatlama gibi durumlar yaşanmamaktadır. Ayrıca çelik yapılara izolasyon yapmak, betonarme yapılar kadar zor değildir. Çelik villalar betonarme yapılara oranla daha hesaplıdır. Bundan dolayı çelik yapılara cep dostu da denmektedir. Bunun yanı sıra beton yapılar kadar çevreye zarar vermezler.

Çelik evler, çelik malzemesi ile taşıyıcı eleman kesitlerinin en aza inmesini kolaylaştırarak yapıyı hafifleştirmektedir. Hafif olmaları sayesinde bu yapılar, depreme ve diğer doğal afetlere karşı büyük avantaj sağlamaktadır. İmalat ve montaj aşaması da oldukça kolay olan bu çelik villalar kısa süre içerisinde bitmektedir. Ayrıca hafif oldukları için başka yere kolayca taşınabilirler.

Çelik villa avantajları oldukça fazladır. Kolay işlenebilen olan çelik, her türlü tasarımın uygulanabilmesini sağlamaktadır. Farklı tasarımlar yapmaya elverişli olan bu yapılarda kat çıkmakta oldukça kolaydır. Çelik villalar prefabrikasyon olduğu için önceden hazır hale getirilmektedir. Bu sayede inşaat alanındaki zaman kaybının önüne geçilerek yapı kısa bir süre içerisinde hazır hale gelir. Önceden hazırlanan çelik malzemeler, inşaat sürecini kısalttığı için zamandan tasarruf etmektedir.

Geri dönüşüm için oldukça uygun bir malzeme olan çelik, tekrar tekrar kullanılabileceği için çevreye zarar vermemektedir. İnşaat sahasında zararlı atıkların bulunmaması, kaliteli ve temiz malzemelerle yapılması bu evleri doğa dostu olarak nitelendirmektedir. Bu yapı için kullanılacak olan malzemeler fabrikada imal edilip sahada montaj edilmektedir. Bu sayede betonarme yapılarda olduğu gibi zorlu değildir. Aynı zamanda uzman mühendislik ile tasarlanan çelik villalar, hata payını sıfıra indirmektedir.

Çelik Villa Maliyeti Ne Kadar?

Çelik villaların maliyeti beton yapılara oranla daha azdır ve bundan dolayı bütçe zorlanması yaşanmamaktadır. Fiyatı metrekare üzerinden hesaplanan bu yapılar oldukça hesaplıdır. Maliyetler evin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Çelik ev için fiyat bilgisi almak isteyen kişilerin ilk olarak hangi modelde ev tercih edeceğine karar vermesi gerekir. İki katlı çelik villa modelleri arasında seçim yaparak fiyat bilgisi alabilirsiniz. 

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733