Müstakil Ev Yapmak İçin Gerekli İzinler Neler?

Müstakil evler özellikle kalabalıktan bıkmış olan kişilerin hayalini süslemektedir. Herkesin hayalinde olmasıyla beraber müstakil ev yapmak için gerekli izinler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi takdirde yapılan ev yüzünden belediye tarafından ceza verilebilmektedir.

Müstakil Ev İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Kişilerin müstakil ev yaptırmak için eyleme geçtikleri zaman bu aşamada ilk olarak ilgili olan tüm yerlerle görüşmesi gerekir. Bu anlamda gerekli olan izinde belgeleri mutlaka çıkarmalıdır. Böylece ev yapma aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşmadan bir an önce inşaata başlayabilir. Müstakil ev için gerekli belgeler açısından ilk olarak ev ruhsatı başvuru dilekçesi oluşturmalıdır. Aynı zamanda yapıya ilişkin bilgi formu da gerekir.

Müstakil ev için tapu da gerekli olan belgeler arasında yer alır. İmar durumu kişiler tarafından alınmalı ve bulundurulmalıdır. İlçe belediyelerinden teslim alınabilir. Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından aplikasyon belgesi da mutlaka alınmalıdır. Mimarlar odasına giderek sicil belgesi alınmalıdır. Harita uygulama sorumlusu evrakları, elektrik tesisat projesi, şantiye sözleşmesi, yapı müteahhit ile ilgili belgeler, zemin etüt raporu ve statik proje gibi evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Gerekli olan tüm izin ve belgeler alındıktan sonra müstakil ev yapmaya başlanabilir.

Müstakil Ev Yapmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şu an her türlü yapıyı gündelik yaşamda kullanabilmek için belirli unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Bu sebeple kişiler oldukça dikkatli ve bilinçli olmalıdır. Müstakil ev yapmak isteyen kişilerde bu anlamda bilinçli bir şekilde hareket etmeli ve gerekli olan tüm izinleri almalıdır. Böylece hem ev istenen şekilde olur hem de resmi olarak herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

İmar Durumu

Kişiler ev yapmaya karar verdikten sonra ilk olarak yapılacakları olan evin imar durumuna bakmaları gerekir. İmar için gerekli olan tüm prosedürler yerine getirilmek zorundadır. Arsanın konut imarına ne kadar uygun olduğu göz önünde bulundurmalıdır. Bu anlamda gerekli izinler belirlenir. Tüm onaylar ve izinler sağlandıktan sonra resmi kurum ve kuruluşlar üzerinden belge ve izinler alınır.

Ruhsat

Kişiler müstakil ev yaptırmak için arsaya da alan kullanımına ihtiyacı vardır. Bu anlamda amaç ve alan oldukça önemlidir. Özellikle evin yapılması istenen arsanın hayvancılık ve tarım açısından ne kadar önem arz ettiği göz önünde bulundurulur. Ruhsat buna yönelik olarak alınır. Ev yapılırken hiçbir şekilde doğanın ve diğer canlılara zarar görmemesi gerekir. Onay izin çıktıktan sonra ruhsat alınabilir.

Uzman Desteği

Kişiler ev yaptırmak için belirttikleri alan ya da arsayı uzmanların hizmet ve bilgisine sunmalıdır. Uzman desteği sayesinde o arsanın zeminin depreme dayanıklı olup olmadığı göz önünde bulundurulur. Aynı zamanda evin alanı uygun olup olmadığı da uzman tarafından belirlenir. Kişilerin herhangi bir şekilde olumsuz bir durumla karşılaşmaması için uzman desteği oldukça önemlidir. Müstakil evden en iyi sonucu almak için mutlaka iyi bir uzman araştırması yapılmalıdır.

İzin

Kişiler istedikleri yapıyı tam olarak uygun alana inşa etmek için bazı izin ve onayları alması gerekir. Yani müstakil ev yaptırmak için gerekli izinler oldukça önemlidir. Kişiler müstakil evi için gerekli olan tapuyu ve ruhsatı ilgili kurum ve kuruluşlardan çıkan onaylar ile yapar. Bu izinler karşılığında ev yapılırsa eğer herhangi bir sakınca ve resmi bir engel olmayacaktır. Tüm izinler ve belgeler belediyelerden ya da ilgili kurumlardan alınabilir. Bu anlamda kişiler evlerini her türlü resmi prosedüre uygun bir şekilde yapmış olur. Kişiler izin ve belgeleri almazsa eğer ve belediye bunu fark ederse evin yıkımına bile karar verilebilir. Bu nedenle izin konusuna çok dikkat etmek gerekir.

Bitme Süresi

Bitiş süresi de müstakil evi yapımında dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır. Eğer bitme süresine dikkat edilmezse belediye tarafından sorun çıkarılabilir. Kişiler müstakil ev yapmak için belediyeden ruhsat aldıktan sonra evleri aksi belirtilmedikçe iki yıl içerisinde tamamlamalıdır. Evin inşaatı ise tamamen ve sene içerisinde tamamlanması gerekir. Aksi taktirde müstakil ev yaptırmak isteyen kişilerin aldığı ruhsat tamamen geçersiz sayılır. Yine inşaatına devam ettikçe çeşitli problemler olabilir. Bu nedenle tüm işlemlere başlamadan önce inşaatın yapımında kullanılacak olan unsurların birçoğu tamamlanmalıdır.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733