Özel Tasarım Loft Katlı Villalara Neden Talep Artıyor?

Hayatın çok çeşitli dönemlerinde pek çok kişi güzel bir villada yaşamanın hayalini kurar. Son dönemlerde gündemde olan özel tasarımlı loft katlı villalar pek çok kişinin hayalini süslese de aslında ulaşmanın o kadar zor olmadığı söylenebilir. İnsanlar artık tekdüze evlerden sıkıldığı için çok daha farklı ve kafasını dinleyebileceği yerlerde yaşamak istiyor. Bu çok pahalı bir şeymiş gibi görünse de aslında şehirdeki beton evlerden daha uygun bir fiyata geçirebileceği de söylenebilir. Bu anlamda iyi bir araştırma yapmak ve doğru tercihler yapmak her zaman önemlidir.

Loft Ev Nedir?

1970’li senelerin gündeminde olan loft stili evler şehirlerde de gün geçtikçe artıyor. Özellikle insan nüfusu arttıkça kişilere ev sağlamak da bir o kadar azalmaya başlamıştır. Bu anlamda artık depo ya da fabrikalar restore edilmeye başlanmıştır. Mimarisinde de loft tercih yapılır. Loft kelimesi aslında depo ve tavan arası gibi yerlere tanımlamaktadır. Ancak loft tarzı uygulayabilmek için bir alanın depo ya da fabrika olması gerekmez.

Loft evlerin tamamen endüstriyel özellikleri bulunur. Loft olan evler genel anlamda asma kata sahiptir. Bununla beraber tavanları da normal evlere göre yüksektir. Aynı zamanda loft olan evlerin başka özelliklerinden biri de geniş olmasıdır. Loft stili evler en az 100 metre² olarak dizayn edilir. Bununla beraber pencereleri oldukça yüksek ve geniş olur.

Loft evlerin en dikkat çeken özellikleri de yüksek tavanlarla beraber duvarın az olmasıdır. Bu anlamda mutfakla yatak odası gibi odalarda aslında aynı ortamda gibi görünse de farklı bölümlerde yer alır. Özel tasarım Loft katlı villalar içerisinde karşıt köşeler de bulunur. Tamamen endüstriyel bir alan oluşturulmuştur. Banyo ve yatak odası gibi odalar duvarlar sayesinde izole edilebilir. Yapılan tasarıma göre banyo doğrudan yatak odasına da bağlanabilir.

Özel Tasarım Loft Katlı Villalara Neden Talep Artıyor?

Özel tasarım loft katlı villalara talep artmasının bazı nedenleri vardır. Bu nedenler;

Konfor Seviyesinin Artması

Aileler son zamanlarda evlerinin nasıl olması gerektiğini düşünürken aslında en önemli özelliklerden birinin konfor olduğunu düşünür. Çünkü şu an her ne kadar iş veya farklı sebepler yüzünden ev dışına çıkılsa da kişinin en çok zaman geçirdiği en rahat olmak istediği alanlardan bir evleridir. Bu anlamda konfor seviyesinin yükselmesi oldukça önemlidir.

Evlerin bahçe ve teras alanları ne kadar yeterli ve genişse kişilerin burada kendileri için oluşturdukları yaşam alanları da bir o kadar geniş olur. Aynı zamanda ev içerisinde çok vakit geçirildiği gibi kapalı alanda fazla vakit geçirilir. Ancak özel tasarım loft katlı villalar sayesinde kişiler kapalı bir alan yerine çok daha geniş ve sanki açık alanda oturuyormuş gibi bir hisse kapılabilir. Bu konforu sağlıklı bir şekilde sağlanması oldukça önemlidir.

Şehrin Stresinden Kaçış

Pek çok kişi şehir hayatının stresli yaşamı yüzünden mutsuzdur. Kişiler bütün gün işlerden yorulduktan sonra ev içerisinde caddeden geçen araç ve komşuların sesinin görüntüsünden rahatsız olur. Bu gürültülerden tamamen uzak bir şekilde dinlenmek herkesin hakkıdır. Bu anlamda gün geçtikçe kişinin yaşam kalitesi de düşer. Bu gibi durumlarda maddi olarak yeterli olan kişiler villa tercih ederek şehrin kalabalığından daha uzaklaşabilir. Özellikle İstanbul ya da Ankara gibi mega kentlerde yaşayan kişiler bu zorlu hayatı da yaşamak durumunda kalır. Ancak şehrin gürültüsünden kaçıp doğayla iç içe yaşamak huzurlu, dingin bir ortamı oluşturmak isteyen kişiler bahçeli villaları tercih eder.

Huzurlu Bir Aile Yaşantısı

Villalar genel anlamda bahçesi olan ve havuzu olan bir alana sahiptir. Bu anlamda kat sayısı da oldukça azdır. Aslında villada yaşayan kişiler tamamen doğayla iç içe olurlar. Özel tasarım loft katlı villa tercihlerinden bir de geniş, ferah ve özgür bir yaşama sahip olmaktır. Bununla beraber aile üyeleri de birbiriyle kolay bir şekilde bağlanabilir. Çünkü tek bir bahçede başka hiç kimse olmadan istedikleri kadar vakit geçirebilirler.

Çocuklar İçin İdeal Bir Ortam

Villaların bahçesi olması aslında pek çok avantajı beraberinde geçirir. Çünkü bahçeli evler tarıma, toprakla iç içe olmaya ve ekip biçmeye oldukça elverişlidir. Bu anlamda çocuklu ailelerin tercihleri arasında bulunur.

Kişiler çocuklarını şehirden uzaklaştırıp doğa ile tanıştırmak için bile villa tercih yapabilir. Çünkü toprağın iyileştirici gücü bulunur ve ebeveynler bu sebeple çocuklarını bahçeli bir evde büyütmek ister. Özellikle özel tasarım loft katlı villalar hem bahçe katına çıkıp hem de yüksek katlardan doğayı seyredebilir. Bu sebeple çocukların genel hayal gücü de gelişir.

Özellikle çocuklar şehir hayatında enerjilerini atabileceklerini bir güvenli ortam bulamaz. Pek çok ebeveyn de bu durumda çocuklarını dışarıya bırakmak istemez. Ancak şehirde bulunan park ve AVM’ler tercih edilir. Ancak park ve AVM’ler çok kalabalık olduğu için bir süre sonra çocuklar için yeterli olmaz. Ancak bahçeli evlerde yaşayan aileler çocuklarını tek başlarına vakit geçirmesini bile sağlar.

Deprem Riski

Apartmanlardan çok daha güvenilir olmasıyla beraber deprem riski olan bölgelerde de özel tasarım loft katlı villa tercihi yapılır. Bir ev depreme ne kadar dayanıklı olursa olsun az katlı olması o kadar avantajlıdır. Bu sebeple tek bir kat ancak yüksek tavan sayesinde deprem riskini de oldukça düşürür. Bu anlamda villa talebi oldukça artmaktadır. Özellikle İstanbul gibi deprem bölgesi olan şehirlerde can güvenliği açısından kişilerin villa tercih etmesi oldukça fazladır.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733