Tek Katlı Çelik Villa Tercih Etmeniz İçin 10 Neden

Son dönemlerde en çok tercih edilen ev modellerinden biri de tek katlı çelik villa tercih eder. Aslında çelik konstrüksiyon olarak da geçer. Yani bu işlemin bir yapı tekniği olduğunu söylemek daha doğrudur. Bu yapıda genel anlamda galvaniz paslanmaz çelikler tercih edilir. Bu anlamda endüstri sektöründe oldukça fazla tercih edilir.

1. Dayanıklı ve Sağlamdır

Çelik konstrüksiyon yapılar oldukça sağlam ve dayanıklıdır. Özellikle depreme karşı tam korunaklı bir yapıya sahiptir. Bu anlamda özellikle deprem bölgelerinde çok fazla tercih edilir. Prefabrik yapı evler de deprem bölgelerinde çok fazla tercih edilmeye başlanan modeller arasında yer alır. Tek katlı çelik villalar saf metalden üretilir. Bu anlamda oldukça uzun ömürlüdür.

Çelik yapılarda herhangi bir şekilde çatlama ya da yıpranma gibi durumlar ortaya çıkmaz. Bununla beraber bilindiği üzere beton yapılarda deprem olmasa dahi eskimeye başladıkça çatlama gibi durumlar ortaya çıkarabilir. Bununla birlikte tek katlı çelik villa özellikleri arasında çelik konstrüksiyon yapıların kendiliğinden izolasyonu olduğu da söylenebilir. Bu anlamda herhangi bir şekilde bakım gerektirmez.

2. Ekonomiktir

Çelik yapılar bakıldığı zaman betonarme olan yapılara göre çok daha uygun fiyatlıdır. Aslında genel anlamda bakıldığında fiyatlar tamamen projeye göre değişiklik gösterir. Çelik yapıların tek ya da çift katlı olması fiyatını değiştirir.

Betonarme olan yapılardan daha hesaplı olmasını sebebi çok daha kısa bir süre içerisinde fabrikasyondan hızlıca çıkabilmesidir. Bununla beraber beton yapılardan çok daha dayanıklı bir madde kullanılır. Bu anlamda aslında uzun vadede ekonomik açıdan pek çok artıyı beraberinde getirir.

3. Hafiftir

Çelik malzemeleri ve taşıyıcı malzeme kesitleriyle beraber çelik konstrüksiyon yapılar oldukça hafiftir. Bu anlamda fabrikada yapılarak direkt istenen bölgeye getirilir ve burada inşası yapılır. Bu yapıların hafif olması bir yandan depreme karşı çok büyük bir avantaj sağladığı da söylenebilir.

Yapılar hafif olduğu için deprem sırasında zarar oluşturmaz. Aynı zamanda yapılan hafifliği montaj ve imalat içinde büyük bir kolaylık sağlar. Hafif olmasıyla beraber kendilerinden çok daha ağır yükleri taşıma özellikleri de bulunur.

4. Mimari Özgürlük Sunar

Çelik oldukça kolay işlenebilen bir malzemedir. Bu anlamda her türlü tasarıma uyum sağlar. Tek katlı çelik villa tercihi arasında tamamen mimari bir özgürlük sunmasıdır. Kişiler tamamen kendi estetik kaygılarını yönelik olarak bir tasarım oluştururlar. Kolay bir şekilde değiştirilebileceği için insanlar sıkıldıkça evlerinin iç mimarisini de değiştirir.

5. Güvenlidir

Çeliğin esneklik kabiliyeti ve yüksek mukavemete sayesinde beton yapıları göre çok daha güvenli olduğu söylenebilir. Bu anlamda aslında tek katlı çelik villaların çok daha cazip bir konumda olduğu söylenebilir. Deprem gibi doğal afetler dışında yıldırım düşmesi gibi tehlikeler de dünyanın pek çok yerinde bulunur. Ancak çelik kullanıldığı için yıldırım düşme tehlikesi de bununla beraber minimum seviyede olur. Çünkü bu yapılar tamamen topraklama şeklinde yapılır. Bu sebeple herhangi bir sorun çıkarmaz.

6. Zamandan Tasarruf Sağlar

Tek katlı çelik villalar tamamen prefabrikasyon olduğu için çok daha önceden hazır bir şekilde düzenlenir. Bu sayede inşaat alanında herhangi bir şekilde zaman kaybı yaşanmaz. Oldukça kısa bir süre içerisinde hazır olur. Daha önceden hazırlanmış olan tek katlı çelik villa yapımında inşaat süresi kısa olduğu için bununla beraber zamandan da tasarruf edilmiş olur. Zaman tasarrufu aynı zamanda işçilik maliyeti tasarrufunu da beraberinde getirir. İnşaatı yapacak olan mal sahiplerine ve kişilere çok büyük avantaj sağlar.

7. Geri Dönüşüme Elverişlidir

Çelik tamamen geri dönüştürülebilen bir malzemeden oluşur. Bu anlamda çelik, doğaya hiçbir şekilde zarar vermez ve tekrar tekrar kullanılabilir. Çelik tamamen söküldüğü zaman ve evden taşınmak isteyen kişiler bu malzemeyi atmak zorunda kalmaz. Bununla beraber inşa sahalarında zararlı atıklar bulunmaz. Tamamen temiz ve hızlı yöntemler ile yapıldığı için doğa dostu bir tür olduğu da söylenebilir.

8. Kolay Taşınılabilir Bir Yapıdadır

Prefabrik yapılar genel anlamda fabrikada imal edilir ve istenen sahada montaj işlemi yapılır. Tek katlı çelik villa tercihi genel anlamda kolay taşınabilir olduğu için de tercih ediliyor. Hazırlanıp tamamen inşaat sahasında birleştirilir. Kişiler taşımak istedikleri zaman tamamen tüm evini alıp başka bir arsaya taşıyabilir.

9. Uzun Süreli Kullanılır

Uzun süreli kullanımlar için uygun olduğu için son dönemlerde evlerde çok fazla kullanılıyor. Çelik evler, prefabrik evler gibi bir prefabrikasyon yöntemidir. İlk olarak inşa edilecek olan binanın iskeletine ihtiyaç vardır. Daha sonra bina oluşturulacak bir şekilde dikilir. Bu sayede inşaat süreci oldukça hızlı bir şekilde ilerler.

10. Çok Çeşitli Alanlarda Kullanılır

Taşıyıcı sistem taşıyıcılar ve metal kolon ile beraber birleşir. Aynı zamanda ağır yükler ve sert yük kullanılarak da desteklenebilir. Bu anlamda sağlık hizmetleri, havacılık ya da çok daha farklı alanlarda kullanılan bir sistemdir. Dayanıklılığı çok yüksek olduğu için güvenilirliğinin de bir o kadar yüksek olduğu söylenebilir. Özellikle son dönemlerde deprem sebebiyle pek çok sektörde tek katlı çelik villa kullanımına geçilmiştir.

Son Eklenen Yazılar

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Çelik Ev Yapım Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde modern ve dayanıklı yapılar arayanlar için çelik evler oldukça popüler bir seçenek h...

24.04.2024
Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil Evde Yaşamanın Avantajları Ve Dezavantajları

Müstakil evde yaşamak, birçok kişi için bağımsızlık, özgürlük ve kişisel alanın zirvesidir. Bu...

24.04.2024
Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa Yatırımı Yapılacak Yerler

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için doğru lokasyon seçimi oldukça önemlidir. Metropol şehirle...

24.04.2024
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Çelik Mimari ile İlgili Bilgi İçin Formu Doldurun

+90
0850 840 0 733